dissabte, 12 d’octubre del 2013

Un clàssic: Hamburgueses de civada i soja texturitzada

És tot un repte això de plantar-se aquí al davant i: au, escriu. Sobretot perquè per començar encara no sé ben bé què vull dir, i de moment em fa respecte exposar fets personals aquí, encara que ningú ho llegeixi. Supòs que és qüestió de costum i d'anar agafant confiança (o no).

Per tant, nova recepta! 

~~~ 

To me it's challenging to just sit here and think: go ahead, type. Basically because in the first place I don't know exactly what I want to say, and so far I sort of fear exposing personal issues in here, even if no one reads it. I guess it's a matter of habit and getting more confident (or not).

So then, new recipe!


***



Hamburgueses de civada i soja texturitzada

Ahir em vaig animar a preparar una recepta tan senzilla i bàsica... que encara no l'havia fet! (Ja feia pardal...). Són unes hamburgueses (en realitat preferesc anomenar-les "raoles" o inventar-me el nom, però amb la aquesta paraula més internacional resulta més fàcil fer-me entenedora) de flocs de civada i soja texturitzada. Naturalment he afegit alguns detalls que les han particularitzat una mica. Definitivament serà una recepta recurrent, és extremadament ràpida i pràctica de preparar!

~~~

Yesterday I decided to finally realize this very simple and basic recipe... which I hadn't done yet! They're oats and TVG burgers (I actually prefer to call them "pancakes" or make the name up, but by using this international word I get easilier (is this even a word?) understood). Of course, I added some personal details in order to make it more particular. I'm definitely cooking this often from now on, it's extremely fast and practical to prepare!



INGREDIENTS

Una tassa de flocs de civada / A cup of rolled oats
Una tassa de soja texturitzada fina / A cup of TVP (flakes)
Una grapada de cacauets torrats / A handful of roasted peanuts
Un parell de florets de bròquil / A few broccoli florets
Mig tassó de beguda d'arròs / Half a glass rice drink
Farina d'arròs / Rice flour
Sal / Salt
Pebre bo / Black pepper
Oli / Olive oil


Dins un bol, mesclar uniformement la civada amb la soja texturitzada, i afegir-hi la beguda d'arròs de manera que es vagin hidratant. Afegir-n'hi tanta com sigui necessària, de manera que quedin hidratats però no xops. En cas que això ocorregués, se li pot afegir una mica de farina d'arròs perquè absorbeixi l'excés d'humitat. 

Picar petit el bròquil i afegir-lo a la mescla, juntament amb les espècies. Pelar els cacauets i picar-los (però deixant alguns trossos més grans perquè es notin). Mesclar uniformement tota la mescla i salar al gust.

Deixar dins la gelera durant unes hores de manera que la mescla quedi compacta. A l'hora de preparar, encalentir un raig d'oli a la paella, i mentrestant anar formant bolles de pasta, aplanar-les i passar-ne les dues cares per la farina d'arròs. En ser calent l'oli, daurar les hamburgueses (/raoles) per les dues bandes, i servir!

A jo m'agrada cometre algun pecat de tant en tant, i menjar aquestes hamburgueses acompanyades de kètxup és un "guilty pleasure". ;)

~~~ 

In a bowl, mix evenly the oats and the TVP, and then add the rice milk in order to hydrate the dry ingredients. Add as much as needed, so they get hydrated but not soaked. If that happened, some rice flour could be added to absorb the extra liquid.

Chop the broccoli into small chunks and add to the mixture, along with the spices. Discard peanut shells and chop (leaving some bigger chunks, so they are noticeable). Mix everything well and salt to taste.

Let chill in the fridge for some hours so that the mixture becomes compact. Once ready, heat a spoon of oil in the pan, and meanwhile start forming balls out of the mixture, making them flatter and over rice flour on both sides. As soon as the oil is hot enough, panfry the hamburgers until golden on both sides, and serve!

I like sinning from time to time, and eating these burgers along with some ketchup is one guilty pleasure of mine. ;)



1 comentari:

  1. Qué buena pinta!!! Me encantan los formatos de hamburguesa, albóndiga o croqueta hecho con cereales y legumbres. Y esta opción tuya la tengo que probar.

    ResponElimina