dimarts, 12 de novembre del 2013

Coca plana de carabassa, ametlla i chia / Pumpkin, almond and chia flat cake

Avui toca experiment sobre el qual no tenia el 100% de les meves esperances posades, però ho havia de provar. Inspirat en una recepta de coca de carabassa amb farina d'ametlla la qual inclou ous, he optat per la versió sui generis canviant per complet fins i tot l'estructura. Ja sabia a priori per altres pràctiques que quedaria molt humit per dedins, per això directament ni m'he plantejat donar-li estructura de coca alta, sinó plana. I a mem què en surt.

Idò no ha anat tan malament, de fet n'estic satisfeta, ja que tant la textura com el gust m'han sorprès i encantat. La textura perquè té un punt que em recorda l'ou (són les llavors de chia i el seu mucílag, que creen aquesta sensació de quall), i el gust perquè... perquè és bo! No n'hi ha més jajajaja És a la cuina perquè les meves companyes donin veredicte, que corroborin que és mengívol i no sóc jo tota sola que flip :D

~~~

Today it's time for an experiment which I didn't have all my hopes upon, but I had to give it a try. Inspired by a recipe of a almond meal pumpkin bread which includes eggs, I decided to create a sui generis version replacing almost everything, even the structure itself. From the beggining (out of other practices) I already knew it'd turn out too runny inside, so it was obvious I wasn't making it a bread, but something flat. Let's wait and see what happens.

So it didn't turn out that bad, I am in fact satisfied, as both the texture and the taste got me surprised and delighted. Texture because it somehow resembles eggs (it's the chia seeds and their mucilage, it creates some kind of curdling) and taste because... just because it's tasty! That's about it hahahaha. It's waiting in the kitchen to be tasted by my flatmates and their veredict, so it gets confirmed it's something edible and not just me feel psyched about it :D

***
 

Coca plana de carabassa, ametlla i chia / Pumpkin, almond and chia flat cake

INGREDIENTS

- 1 tros de carabassa / piece of pumpkin
- 1 tassa de farina d'ametlla / cup almond meal
- 1/2 tassa de farina de blat de moro (Maicena) / cup corn starch 
- 4 cullerades chia / Tbsp chia seeds
- 4 cullerades extracte de vainilla (casolà) / Tbsp vanilla extract (home made)
- 1/2 tassa panela / cup ground sugar cane
- 1/2 tassa beguda vegetal / cup veg drink
- 1 culleradeta bicarbonat de sodi / tsp baking soda
- 1 pessic de sal / pinch of salt



- Encalentir el forn a 180º.

- Mesclar uniformement els ingredients secs: les dues farines, les llavors de chia, el bicarbonat i la sal.


- Ratllar la carabassa i mesclar-la amb la panela, l'extracte de vainilla i la beguda vegetal. Ajuntar amb la mescla seca i mesclar fins aconseguir una pasta homogènia.

- Cobrir un motlle amb paper de forn o tot sol si és de vidre. En qualsevol cas, crear una pel·lícula fina d'oli.

- Abocar la mescla, escapar bé sobre el motlle i enfornar fins que la superfície quedi lleugerament daurada.

~~~

- Preheat oven 180º.

- Mix evenly all dry ingredients: almond flour, corn starch, chia seeds, baking soda and salt.

- Grate pumpkin and add sugar cane, vanilla extract and veg drink. Mix to combine. Add to dry ingredients and mix until smooth mixture.

- Cover oven container with parchement paper or alone if it's oven-proof glass. Lightly oil the surface.

- Pour mixture, spread evenly with spatula and bake until surface goldens.

Es perceben les llavoretes de chia, aquí les podria confondre amb les de rosella...
Chia seeds are noticeable, I could take them for poppyseed...



En tornar a casa avui vespre: sembla que ha passat la prova... :)
As I got home this evening: it seems it passed the exam... :)


* Escoltant / Playing: Zea Mays - Negua joan da ta ("Coincidència" o no que tengués intenció d'utilitzar polenta per aquesta recepta, i al final acabàs utilitzant Maicena, ambdues provinents del blat de moro, de nom científic Zea mays / "Coincidence" or not the fact that I intended to use polenta for this recipe and ended up using cornstarch, both products from corn, whose scientific name is Zea mays)

1 comentari:

  1. Té bona pinta!! A vegades dels experiments surten coses delicioses!!! A mi m'ha passat unes quantes vegades, però normalment em surten desastres... Sembla que a tu t'ha anat molt millor!! I no només per les fotos... el veredicte de les teves companyes ho diu tot ;)
    Ara que hi ha tantes carabasses, l'haurem de provar!! Una abraçada

    ResponElimina