divendres, 16 de maig de 2014

Formatge vegà cremós / Creamy vegan cheese

Fa uns dies, explicant com férem les Bourekas, un dels farcits utilitzats que tenia com a ingredient el "formatge" vegà d'anacards. Aquí, doncs, la recepta, que no podria ser més senzilla de fer! La textura és molt cremosa, i la llimona i llevat de cervesa hi aporten el regust àcid/fermentat. També se li poden afegir herbes seques o fresques, tomàtiga seca, etc... el que un trobi oportú.

~~~

A couple a days ago, while explaining how we did our Bourekas, one of the fillings we used happened to include vegan cashew "cheese" as ingredient. Here's the recipe, which couldn't be easier to make! The texture is quite creamy, and the lemon and nutrional yeast provide the sour/fermented flavor. Also other ingredients could be added to taste: dry or fresh herbs, sundried tomatoes...

***

"Formatge" d'anacards / Cashew "cheese"

INGREDIENTS

1 tassa d'anacards crus / cup raw cashews
3 culleradetes de suc de llimona / tsp lemon juice
1 cullerada de llevat de cervesa / Tbsp nutritional yeast
1 cullerada d'oli d'oliva / Tbsp olive oil
1 culleradeta d'all en pols / tsp powder garlic
1 culleradeta de ceba en pols / tsp powder onion
Sal / salt
Aigua / water

- Deixar els anacards en remull un mínim de 2 hores (jo els deix tota la nit, per major activació i reblaniment).

- Batre tots els ingredients junts (excepte l'aigua) fins que quedi una pasta cremosa. Modificar les espècies al gust i afegir més aigua si queda massa espès.

- Ja es pot degustar com es vulgui: sobre pa o galletes salades, amb verdures crues, com a ingredient d'entrepà, a pizzes, a mescles, etc.

- Es manté uns dies a la gelera tancat hermèticament. 

~~~

- Leave cashews soaking for at least 2 hours (I left them overnight for stronger activation and softness).

- Blend all ingredients (excpet water) until creamy smooth mix. Change spices to taste and add more water if needed.

- It's ready to serve: over bread or savory crackers, with raw veggies, as a spread from sandwiches, on pizza, into mixtures, etc.

- It keeps in the fridge for a some days in an airtight container.

Sobre el pa sense gluten fet per Miss Kolendra... espectacular!! Me'l menjaria tot sol :D
Over the gluten free bread Miss Kolendra did... amazing! I'd eat it plain like that :D

Escoltant / Listening to: Cordura - La ridícula mecánica de la vida moderna (El tesoro estuvo siempre, siempre a nuestro lado / The treasure was always, always by our side)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada