dimecres, 25 de juny del 2014

Berenar cru de fajol i fruita / Raw buckwheat and berries breakfast

Rebent inspiracions de fonts diverses, he descobert una combinació que construeix un berenar que M'ENCANTA. Admet infinites variacions en funció del que es tengui a mà, el que faci ganes o les ganes de complicar-se la vida. Es tracta d'una superposició de capes diverses (en anglès conegut com amb el gal·licisme parfait), en aquest cas pràcticament tot cru. El d'avui per exemple inclou per una banda inclou un "púding" de chia, una capa de fajol activat (també cru), ametlles picades i fruites fresques. La meitat de la preparació està ja llesta del dia anterior (ja que simplement consisteix en deixar-ho en remull), i l'altra meitat no podria ser més senzilla.

M'encanta la combinació de sabors i textures, és refrescant però em deixa satisfeta, a part que resulta molt vistós! Punts a favor, és una bomba de nutrients: àcids grassos saludables (Omega 3 de la chia i el lli), fibra (chia, lli, fajol, fruita), minerals i vitamines (fruites i ametlles), calci (chia, ametlles), antioxidants (fruites vermelles, chia), proteïnes (fajol, ametlles), fòsfor, potassi, ferro...

També m'està ajudant a fer baixar el rebost de fajol (tenim un sac de 3 kg que necessitava començar a liquidar-se ara que arriba l'estiu), ja que ara mateix no em fan tantes ganes les preparacions cuinades. D'aquesta manera el puc consumir sense cuinar i d'una manera deliciosa! És cert que desde que ha arribat la calor gairebé només tenc ganes de crus, fruita i verdures fresques, així que els batuts, sucs i amanides són les estrelles.

~~~

After being fed with different sources, I came up with a combination that builds up a breakfast that I'M LOVING. It's very flexible when it comes to variations adapting to what we've got in hand, what we're up to or how much we'd like to mess up our lives! It's a parfait, almost all raw. For instance, today's features a chia pudding, a layer of activated buckwheat (raw as well), chopped almonds and fresh berries. Half of it is ready made from the previous day (soaking is required), and the other half couldn't be easier to prepare.

I adore the combination of flavors and textures, it's refreshing yet satisfying, and it's also really appealing! Bonus, it's a nutrient bomb: healthy fatty acids (omega 3 from chia and flaxseed), fiber (chia, flaxseed, buckwheat, berries), minerals and vitamins (berries and almonds), calcium (chia, almonds), antioxidants (berries, chia), protein (buckwheat, almonds), phosphorus, potassium, iron...

It's also contributing to the lowering of staples in my pantry (we've got a 3 kg bag of buckwheat that was calling to get finished now that summer's around the corner), as for the moment cooking hot isn't that appealing. Thus I can use up buckwheat without even cooking it, in a delicious manner! It's a fact that since high temperatures hit, I've basically only been up for raw food, fruit and fresh vegetables, so smoothies, shakes and salads are the stars.

***

Berenar cru de fajol i fruita / Raw buckwheat and berries breakfast

INGREDIENTS

* Capa 1
- Llavors de chia, de lli i un dàtil trossejat deixat en remull tota la nit amb aigua (dins la gelera)

* Capa 2
- Grans de fajol deixats en remull en aigua tota la nit, descartada l'aigua i mesclats els grans amb una cullerada de proteïna vegetal (vainilla) i un raig de beguda d'arròs.

* Capa 3
- Ametlles crues trossejades.

* Capa 4
- Fraules trossejades congelades, gerds congelats ("frambuesas"), nabius secs ("arándanos"), panses, fruits fresca trossejada, etc.

~~~

* Layer 1
- Chia seeds, flaxseed and a chopped date soaked in water overnight (into fridge).

* Layer 2
- Buckwheat soaked overnight, rinsed and mixed to combine with a tablespoon of veg vanilla flavored protein powder and some rice drink.

* Layer 3
- Chopped raw almonds.

* Layer 4
- Chopped frozen strawberries, frozen raspberries, dried blueberries, raisins, chopped fresh fruit, etc.

Deliciosos i gegants gerds que ens arribaren amb la cistella de verdures eco
Delicious and huge raspberries we got along with our organic vegetables
Una alta alternativa: amb nabius secs
Another alternative: with dried red blueberries
 Escoltant / Listening to: Raly Barrionuevo - Ey paisano 

2 comentaris:

  1. I keep seeing recipes with raw buckwheat but I've yet to try it - Is it still crunchy when soaked? I guess I'll have to give it a go!

    ResponElimina
  2. No, far from crunchy it's wet and mushy. If you'd like it crispy, then you can bake it in the oven for a while. As explained in this video it's AWESOME: https://www.youtube.com/watch?v=QNcfhR9SZew
    Cheers!

    ResponElimina